L'empresari bagenc Valentí Roqueta ha estat nomenat nou president de l'Associació Vinícola Catalana (AVC), la patronal del sector del vi de Catalunya, amb el suport de tots els membres de l'actual junta directiva.

Roqueta relleva en el càrrec Miguel Á. Torres, president de Cellers Torres, el grup vinícola català més important, qui ha presidit aquesta associació durant els últims quatre anys.

L'AVC representa actualment 164 empreses vinícoles, entre les quals es troben Freixenet, Bodegues Sumarroca, Codorniu, Juvé y Camps i Vins Grau.

Valentí Roqueta, president del grup vitivinícola Roqueta Origen, assumeix el càrrec amb l'objectiu de "continuar amb la labor històrica" que fa l'associació de defensar els interessos generals del sector i d'ajudar a impulsar les potencialitats del vi català.

Un altre dels reptes importants que afronta el sector és fomentar la cultura i el coneixement del vi i promoure el consum responsable d'aquesta beguda, sobretot entre els més joves, segons ha informat l'AVC en un comunicat.