La Generalitat, a través de la xarxa d'acceleradores d'empreses Start-up Catalonia, ha posat en marxa la setena acceleradora d'empreses, en aquest cas la que operarà a la Catalunya Central.

En concret, l'acceleradora de la Catalunya Central s'ubicarà a la seu de l'entitat Creacció a Vic i la gestionaran de forma conjunta aquesta entitat i el programa Start-up Catalonia, que inclou la xarxa d'acceleradores de la Generalitat i forma part del projecte "Catalunya Emprèn", una iniciativa que pretén fomentar l'activitat emprenedora.

Està previst que l'acceleradora de Vic atengui, en cadascuna de les convocatòries, a unes quinze empreses, i Creacció participarà en la selecció de propostes, en el seguiment dels projectes i en el disseny del programa perquè estigui adaptat al seu entorn territorial.

Per participar en el programa, les empreses hauran de ser societats mercantils, tenir menys de 5 anys i disposar d'un servei, un producte o un model de negoci innovador. Entre d'altres requisits que l'acceleradora valorarà a l'hora d'escollir quina empresa acompanyarà, es tindrà en consideració que la firma estigui facturant, que tingui visió internacional i que més d'una persona estigui dedicada exclusivament al projecte empresarial.

La Generalitat ja té acceleradores a Girona, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Castelledefels, Lleida i Reus.