Iberia va anunciar ahir un procés d'acomiadaments col.lectius mitjançant la posada en marxa d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) voluntari, amb l'objectiu de reduir de 1.581 persones la plantilla.

Iberia va informar ahir els seus empleats i representants sindicals sobre la intenció d'iniciar un període de consultes en relació amb aquest nou ERO, que se suma al que està actualment en vigor fins l'any 2015 i que afecta 3.141 empleats, dels quals ja han abandonat l'empresa tres quartes parts.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el grup aeri IAG, la matriu d'Iberia, explica que el nou ERO és una opció que va ser discutida com a part de les negociacions dels convenis col.lectius amb els sindicats de l'aerolínia el mes d'abril passat.

Totes aquestes mesures formen part del continu pla de transformació d'Iberia que persegueix introduir canvis estructurals permanents en totes les àrees de negoci de la companyia, per tal que pugui créixer de forma rendible en el futur, d'acord amb la nota d'IAG.

El president executiu d'Iberia, Luis Gallego, assegurava recentment que els acords amb els representants sindicals contemplaven la negociació d'un nou ERO amb caràcter voluntari per ambdues part, amb l'objectiu d'aconseguir una plantilla més ajustada a la mida de la flota que té ara mateix l'aerolínia.

Donada la repercussió del pla en la productivitat, els sindicats reconeixien al març, quan es van segellar els acords amb els tres col · lectius de la companyia, que podia haver un excedent de plantilla, que s'abordaria de forma voluntària i que contemplaria jubilacions i recol.locacions diferides, i que afectarien uns 2.500 treballadors.

"Si el mercat s'estimula i això comença a tirar no cal treure plantilla sinó contractar, però jo crec que hi estem lluny", de manera que la companyia necessita un nou instrument per quan s'esgoti el 2015 l'ERO actualment en vigor, ha apuntat Gallego amb motiu de la reobertura de la ruta Madrid-Istanbul.