La Generalitat posarà en marxa una nova línia de finançament de 10 milions d'euros durant set anys per impulsar projectes d'emprenedoria corporativa. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant el I Congrés Catalunya Emprèn, que ha reunit 1.200 emprenedors, empresaris i inversors nacionals i internacionals al Palau de Congressos de Catalunya.

El programa d'ajudes s'iniciarà aquest juliol i es vehicularà a través de l'Institut Català de Finances. Les línies de finançament aniran destinades a fomentar la col·laboració entre grans empreses que plantegin projectes d'innovació i petites empreses que donin resposta a aquests reptes.

Les corporacions hauran de presentar els seus projectes d'innovació i creixement, incloent els recursos que aportaran a les petites empreses que hi puguin donar resposta: inversió en capital, espais, equipaments, accés a la xarxa comercial o de proveïdors, suport en la gestió o assessorament en els processos d'industrialització. La Generalitat, a través d'ACC1Ó, comunicarà aquests reptes a emprenedors nacionals i internacionals i seleccionarà els millors projectes.

Les corporacions valoraran llavors en quins projectes estan disposades a invertir i l'Institut Català de Finances participarà amb un préstec de fins a 200.000 euros amb un termini màxim de cinc anys. El conseller Puig ha previst que la inversió de 10 milions per part del Govern pot arribar a mobilitzar uns 20 milions d'euros d'inversió privada. El titular d'Empresa ha destacat que el programa cerca "posar nous actors en joc i cercar el lideratge de grans empreses perquè ajudin a desenvolupar nous negocis".

"Espai de trobada" entre emprenedors i inversors

Durant la inauguració, Puig ha celebrat que el I Congrés Catalunya Emprèn és un "espai de trobada entre empreses i emprenedors" i que la Generalitat de Catalunya vol posar "mecanismes de finançament" a l'abast d'aquests agents econòmics. En el marc del congrés també se celebra el XIX Fòrum d'Inversió, on es presentaran 21 projectes empresarials que cerquen finançament davant d'un jurat d'inversors i fons de capital risc catalans i internacionals.

El conseller ha considerat que esdeveniments com aquest mostren que l'economia "gira en el sentit positiu", juntament amb les bones dades d'exportació, la disminució de l'atur o l'increment d'afiliats a la Seguretat Social. Tanmateix, Puig ha volgut donar una "visió crítica" d'aquesta "incipient recuperació", ja que la crisi encara afecta greument a determinats sectors socials. Per això, el conseller ha assegurat que el Govern serà "exigent" per fer que l'economia segueixi millorant.