El creixement de l'economia catalana s'avança un trimestre amb relació a l'economia del conjunt d'Espanya, gràcies bàsicament al millor comportament del sector industrial, segons la patronal catalana Foment del Treball. El director d'Economia de Foment, Salvador Guillermo, va dir ahir que ja "s'ha acabat la recessió", encara que no s'ha acabat la crisi, i que la recuperació ha arribat "per quedar-se". En aquest context, la tendència cap a un creixement de l'activitat econòmica es produeix un trimestre abans a Catalunya que al conjunt de l'economia espanyola.

L'economia espanyola va créixer un 0,5% en el primer trimestre del 2014, mentre que l'economia catalana ja va créixer un 0,4% en el quart trimestre del 2013 i en el primer d'aquest any, el creixement del PIB català va ser del 0,9%.

Entre les raons que expliquen aquest avançament en el creixement català, hi ha que el sector industrial català va registrar creixements durant tots els trimestres de l'any passat, mentre que a Espanya la indústria va començar a créixer a partir de l'últim trimestre del 2013. Altres magnituds també augmenten més a Catalunya que a Espanya, com el comportament de la demanda interna, el saldo exterior o el turisme.