L'Associació Europea d'Inversors Professionals (ASINVER) va presentar ahir davant l'Audiència Nacional una querella criminal contra l'expresident de Gowex, Jenaro García, i els que han format part del seu consell d'administració, i sol·licita a més de personar-se com a acusació popular.

La querella es dirigeix contra els actuals consellers, Francisco Martínez Marugán i Javier Solsona, contra l'exconseller Ricardo Moreno (que procedia de Codere i va abandonar el càrrec el 2012), contra l'exconsellera Florència Maté, (dona de Jenaro García), i contra Abraham Warshenbrot, conseller des de la seva fundació fins al 2010.

ASINVER considera que els fets denunciats podrien ser constitutius d'un delicte societari, relatiu al mercat i consumidors, delicte d'ús d'informació rellevant i contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social. La querella podrà ser ampliada a mesura que avanci la instrucció.

D'altra banda, almenys nou grans fortunes ja donen per perdut diners que van invertir en Gowex a través dels seus SICAV -societats d'inversió de capital variable-, segons la informació que han anat remetent a la CNMV els bancs que les gestionen. Es tracta de tres SICAV gestionades pel Banco Santander -Sualfer Inversions, Gozuri Finances i ESM Novo-, quatre gestionades per Bankinter -Ditrima Inversions, Valdecarros 2000, Guardiola i Kaldi Capital-i dues grans fortunes més.