CaixaBank crearà 700 llocs de treball el 2015, dels quals el 80% passaran a ser indefinits a partir del segon any, segons l'acord al que han arribat la direcció amb els representants sindicals. Aquest compromís de creació de llocs de treball és el primer pacte laboral de creació d'ocupació al sistema financer espanyol des que va esclatar la crisi financera el 2008, segons han explicat fonts sindicals i ha confirmat la pròpia entitat presidida pel manresà Isidre Fainé.

A l'acord hi ha inclòs un pla de prejubilacions per als nascuts abans del 1957 (56 anys actualment) amb el 75% de la retribució bruta anual rebuda l'últim any fins la jubilació definitiva als 63 anys. Les condicions de la prejubilació suposaran el cobrament d'una indemnització del 75% de la retribució bruta anual que el treballador hagi obtingut els últims 12 mesos multiplicat pel nombre d'anys que li queden per arribar als 63 anys, edat en què s'hauria de jubilar. A més, la direcció es compromet a la contractació de personal addicional per cobrir baixes i vacances. Els treballadors que a partir de les fusions es van haver d'acollir a desplaçaments forçosos per mantenir el lloc de treball, cosa que va suposar canvis de residència en diferents comunitats, podran tornar progressivament al seu lloc inicial, a un ritme de 150 places a l'any.

CCOO, sindicat majoritari al banc, valora "positivament" l'acord, que, segons les seves previsions "millorarà la ràtio d'eficiència per la via del rejoveniment, les prejubilacions i la creació d'ocupació mantenint les condicions laborals de la plantilla actual".