Iberpotash ha anunciat que és "molt respectuosa" amb el procediment d'infracció que ha obert la Comissió Europea a l'Estat per contaminació a les mines de sal de Sallent i ha anunciat que "farem tot allò que ens requereixin". Amb tot, fonts de l'empresa han explicat a l'ACN que "fa temps que treballem per posar la sal al mercat i fer el projecte sostenible". "Gestionem les muntanyes de sal amb les millors pràctiques possibles i anualment destinem 5 MEUR a la gestió ambiental", han assegurat. També han aclarir que la muntanya de sal "no és runam, sinó un recurs". La CE ha obert l'expedient a partir de la denúncia d'un particular i alerten que "el problema de la sal és que pot contaminar l'aigua".

L'empresa Iberpotash, propietària de les mines de Sallent, ha recordat que el requeriment que ha fet la Comissió Europea és a l'Estat espanyol i a la Generalitat. Per això, creuen que ara el Govern els demanarà tota la informació necessària. En aquest sentit, fonts de la companyia han explicat que "som molt respectuosos amb els procediments i farem tot allò que se'ns requereixi". Aquest requeriment de la CE arriba un any després que un veí de Sallent, Sebastià Estradé, denunciés l'Estat per la "inactivitat" de la Generalitat a l'hora de fer front als "incompliments mediambientals" que, segons ell, provoca l'activitat extractiva de l'empresa minera Iberpotash.

Iberpotash ha volgut deixar clar que la muntanya de sal de Sallent, resultat de l'acumulació dels residus de sal de la mina de potassa -motiu de la denúncia d'Estradé-, "no és un runam, sinó un recurs que val diners". Segons l'empresa, l'acord que van signar aquest dimecres CL Iberia -matriu d'Iberpotash- i AkzoNobel Chemicals per produir i comercialitzar sal vacum i potassa blanca "ho referma". Per això, asseguren que "fa temps que treballem per posar la sal al mercat i fer el projecte sostenible".

Amb tot, l'empresa minera explica que mentre tota aquesta sal no es pot posar al mercat, "estem fent la millor gestió ambiental possible". "Estem duent a terme les mateixes pràctiques que es fan a Alemanya", han afirmat, "i vetllem per protegir que ni un gram d'aigua de la muntanya de sal vagi als rius". La companyia ha recordat que el Bages és un territori salí i ha manifestat que "col·laborem amb l'ACA perquè les surgències salines que hi puguin haver no vagin als rius, en som els primers interessats".