20 de juliol de 2014
20.07.2014

Pagar amb polsera

Les entitats financeres estan aplicant en forma d'al·luvió les noves tecnologies als procediments de pagament, en una cursa que, potser d'aquí a ben poc, relegarà als museus o a la memòria els diners físics. Polseres o telèfons mòbils són alguns dels artefactes que la banca està implantant per facilitar els pagaments sense bitllets ni monedes.

26.07.2014 | 08:11
Pagar amb polsera

L
a tecnologia, que, parafrasejant el zarzuelero Don Hilarión, avança a un ritme bàrbar, està transformant, de vegades de manera imperceptible, els usos i hàbits humans. Ja s'entreveu a l'horitzó el cotxe sense conductor, impensable unes dècades enrere. En l'àmbit financer, amenaça cada vegada amb més solvència de deixar per al museu cosa tan quotidiana-i cobejat-com els diners físics. La targeta de crèdit ja va ser un primer pas. Però el desenvolupament de tecnologies aplicades al mòbil o altres artefactes pot esdevenir el pas decisiu. En aquest context, les entitats bancàries han desenvolupat aplicacions per abonar despeses de tot tipus a través del telèfon o d'una polsera, i fins i tot, en el que pot considerar-se una estació intermèdia, per treure diners del caixer sense portar a sobre la targeta.
CaixaBank, el banc a través del qual La Caixa exerceix la seva activitat financera, acaba de llançar al mercat la primera polsera Visa, que permet fer compres només acostant el canell al datàfon. Es podrà utilitzar en els més de 300.000 comerços espanyols adaptats a la tecnologia contactless (sense contacte), segons va informar l'entitat financera, que anuncia l'entrega durant aquest estiu de 15.000 polseres entre els clients que més utilitzen la targeta contactless. La polsera porta en el seu interior un microtag amb la informació encriptada de la targeta del client, protegida amb les mateixes garanties que les targetes habituals. "Aquest xip amb tecnologia contactless permet connectar la polsera amb els datàfons i realitzar transaccions com si fos una targeta contactless normal", assegura CaixaBank, que afegeix que "tota aquesta tecnologia es reuneix en un gadget de mida reduïda, dissenyat amb tancament ajustable i materials antial·lèrgics", a més de ser resistent a l'aigua i la humitat. A l'hora del seu ús, el client haurà d'aproximar el canell al terminal. El dispositiu connectarà per proximitat i realitzarà la transacció. En compres superiors als 20 euros, el client haurà de teclejar el número PIN de la seva targeta per validar l'operació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit