21 de juliol de 2014
21.07.2014

El BBVA paga prop de 1.200 milions per Catalunya Banc

L'oferta de l'entitat ha superat amb escreix les presentades per Banc Santander i CaixaBank

22.07.2014 | 08:05

El Frob, propietari del 98,4% de Catalunya Banc conjuntament amb el Fons de Garantia de Dipòsits, ha informat que l'oferta del BBVA per adquirir l'entitat catalana s'ha situat en 1.187 milions d'euros, un xifra que ha superat en 200 milions o que ha estat un 50% per sobre de la segona millor oferta presentada entre els altres dos bancs que han participat a la subhasta: Banc Santander i CaixaBank. L'oferta és per adquirir el 100% de la propietat, tot i que la decisió final es prendrà després de valorar el plec de condicions de l'oferta amb la Comissió Europea, qui podrà limitar l'adquisició al 98,4% en mans del sector públic, cosa que aniria acompanyada "del corresponent ajust del preu" final.

La nota del Frob explica que l'oferta preveu la possibilitat de limitar la transmissió només al 98,4% de la propietat, la part que està en mans del Frob i del Fons de Garantia de Dipòsits, cosa que suposaria un ''ajust'' en el preu final, sense especificar en quina quantitat. La decisió final sobre si es compra el 98,4% o el 100% de la propietat es prendrà després de valorar les condicions de venda amb la Comissió Europea.

En el comunicat s'especifica que en les condicions de venda no s'inclou una fórmula d'Esquema de Protecció d'Actius, com si s'establia en les primeres vendes d'entitats que va fer el Frob.

En el comunicat també s'informa que com que l'oferta del BBVA ha superat en 200 milions o que ha estat un 50% superior a la presentada per la segona millor oferta presentada per una de les altres dues entitats que han participat en la subhasta (Banc Santander i CaixaBank), l'adjudicació de l'entitat s'ha fet en la primera volta sense necessitat de celebrar una segona volta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook