El President de la Generalitat, Artur Mas, va reconèixer ahir que és un "escàndol" que es rescatin bancs privats amb diners públics, però argumenta que de moment no hi ha cap altre sistema que funcioni, i que s'ha fet així arreu del món. "A mi com a ciutadà em sembla escandalós, perquè són milions d'euros posats a rescatar entitats privades. Però si això s'ha fet a tot el món deu ser per alguna cosa", va subratllar en sessió de control al Parlament en resposta al diputat de la CUP David Fernández, que es va queixar que el BBVA, "que desnona, colonitza i escanya Amèrica Llatina", s'hagi acabat quedant CX sense que hi hagi cap responsable del "forat" d'11.600 MEUR.

Fernández es va queixar que el "major saqueig de patrimoni social quedi en la impunitat" i ningú respongui pel "forat" d'11.600 MEUR de Catalunya Banc. Però a més, va subratllar que el comprador de l'entitat, el BBVA, "no està exempta de casos de corrupció i està directament vinculada a la indústria militar i de la mort".

Mas va coincidir que és una llàstima que s'hagi perdut el sistema de caixes català, tot i que va remarcar que en queda una d'important que té una gran fundació amb fins socials, referint-se a La Caixa. Després de recordar que la tutela del sistema el tenia l'Estat.