La Comissió Europea ha enviat una carta al ministeri d'Afers Estrangers de l'estat espanyol en què justifica l'obertura del procés d'infracció per la possible contaminació derivada de l'activitat minera d'Iberpotash a Sallent i a Súria, del qual va informar el 10 de juliol passat. L'enviament de l'escrit suposa l'arrencada del procés, i ara el ministeri té dos mesos per consensuar amb la Generalitat la resposta que ha de donar. L'existència de la carta ja va ser informada el mateix 10 de juliol pel portaveu comunitari de Medi Ambient, Joe Hennon, quan va anunciar l'obertura del procediment.

Segons informava ahir el diari La Vanguardia en la seva edició digital, en la carta, la Unió Europea censura la Generalitat "perquè les autoritats espanyoles no han adoptat ni executat un pla de gestió de residus" per als runams salins de Sallent (el Cogulló) i de Súria (el Fusteret).

A més a més, segons la mateixa informació, en la carta també es retreu que l'autorització mediambiental donada en el seu moment per la Generalitat "no és equivalent" al que exigeix la normativa europea del 2006.