El fabricant de petits electrodomèstics Taurus Group, originari d'Oliana, on també té una de les seves fàbriques, ha comprat la marca basca Solac, que té una presència important a països com França, Portugal i Alemanya, en adjudicar-se els actius de la societat propietària, l'empresa Cegasa, que es trobava en un procés de concurs de creditors voluntari.

Amb aquesta nova adquisició, Taurus Group fa un pas més en la seva estratègia d'expansió en els àmbits nacional i internacional, que l'ha portat, aquests últims anys, a comprar diferents marques d'electrodomèstics com Casals, especialitzada en la producció d'eines elèctriques; Winsor, centrada en el sector de la perruqueria; o Minimoka, en l'àmbit del cafè, entre d'altres empreses, segons que ha explicat la mateixa firma en un comunicat que es va fer públic ahir.

L'adjudicació d'actius de l'antiga propietària de la marca Solac l'ha portat a terme el jutjat mercantil número 1 de Vitòria-Gasteiz, on se seguia el procediment de concurs voluntari. Segons que ha explicat Taurus en el comunicat, en la seva nova etapa "Solac afermarà la seva personalitat pròpia i aprofitarà les sinergies amb el grup".

Fundada l'any 1916, Solac és una marca especialitzada en la producció de cafeteres expresso i en productes per al planxat. Per la seva banda, el grup Taurus, que va ser fundat el 1962 a Oliana, actualment és present en més de 80 països d'arreu del món i a més a més té una sèrie de companyies filials en més de 10 països.

Amb l'adquisició de Solac, actualment ja són disset, les marques que integren Taurus Group: Taurus; Mycook; Monix; Turmix; Minimoka; Coffeemotion; Winsor; Casals; Taurus Professional; White&Brown; Alpatec; Mallory; Inalsa; Práctika; Mellerware i Lucky, a part de la mateixa Solac.