Els contribuents més grans de 65 anys no tributaran per les plusvàlues rebudes per vendes de qualsevol tipus d'actiu, siguin immobles, accions o similars, sempre que aquesta renda sigui utilitzada per assegurar un complement a la pensió. El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, va anunciar ahir que el projecte de llei de reforma fiscal que aprovarà el consell de ministres aquest divendres incorporarà una nova figura d'exempció adreçada als pensionistes per assegurar-los una renda vitalícia.

És una figura de no tributació de les plusvàlues per la venda d'actius que en materialitzar assegurin la renda vitalícia d'una persona de més de 65 anys per tal que aquesta liquiditat serveixi de "complement al sistema públic de pensions". Ferre va dir que és una exempció "oportuna" no exigir un impost pels beneficis d'aquestes vendes. Així mateix, va avançar que el projecte de llei incorporarà una altra novetat, que és la rebaixa de l'exigència del temps de permanència dels plans de pensions individuals de 10 a 5 anys, ja que l'Executiu ha comprovat que aquests plans estan creixent i "mereix la pena seguir-los potenciant".

"Es fa un pas més en el foment de l'estalvi", va dir Ferre després d'afegir que el tractament fiscal és beneficiós en un termini raonable de 5 anys. Sobre l'elevació del llindar exempt de tributació per indemnitzacions per acomiadament a 180.000 euros, va assegurar que l'Executiu ha pres aquesta decisió perquè la recaptació mes a mes s'està comportant de forma positiva i el govern considera que el saldo net del benefici que comportarà la reforma fiscal serà el compromès en el programa d'estabilitat enviat a Brussel·les. El secretari va afegir que després del període d'informació pública, el govern ha escoltat les consideracions dels agents socials, "sobretot dels sindicats". De l'incentiu a l'activitat de recerca i desenvolupament, Ferre va recordar que el projecte de Llei d'aquest divendres inclourà com a novetat l'elevació de la monetització de les deduccions de 3 a 5 milions d'euros, amb el compromís que les empreses puguin "seguir gastant en investigació".