Telefónica ha ofert a la francesa Vivendi 6.700 milions d'euros per comprar-li la filial brasilera GVT. L'objectiu de la firma presidida per César Alierta és expandir-se en un mercat de ràpid creixement de la banda ampla i abordar les preocupacions antimonopoli que l'espanyola té al país.

Telefónica ofereix una part del pagament en metàl·lic a la companyia francesa, que també es podria quedar una mica més del 8% de la filial brasilera de Telefónica. A més, Vivendi també podria comprar una participació del voltant del 8% de Telefónica a Telecom Itàlia, en el marc d'una transacció que permetria reduir la influència de la firma espanyola al mercat brasiler i de pas li restaria les preocupacions antimonopoli que genera al país carioca.

Actualment, la demanda de streaming de vídeo està impulsant els ingressos als proveïdors d'accés a Internet de Brasil, mentre que les vendes de Telefónica estan caient a Espanya enmig d'una intensa competència. La companyia, el proveïdor de telefonia mòbil més important del Brasil, també està estudiant com complir el mes de desembre que ve amb les resolucions reglamentàries que posaven en dubte el seu paper com a accionista de Telecom Italia, propietari de la segona companyia de telefonia mòbil al país sud-americà. "Aquest és un pas absolutament sensat de Telefónica", va dir Ralph Szymczak, analista de Landesbank Baden-Württemberg a Stuttgart, Alemanya. "Estan tractant de sortir d'Itàlia i enfortirien el seu negoci al Brasil a través d'una fusió amb GVT", va afegir.