El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va dir ahir que els grans riscos geopolítics que hi ha ara mateix suposen un risc per al creixement econòmic de la zona de l'euro.

El BCE, que va decidir mantenir la seva taxa d'interès rectora en el mínim històric del 0,15%, considera que aquests riscos geopolítics podrien tenir un efecte en els preus de l'energia i en la demanda de productes de la zona de l'euro, segons Draghi. En aquest context, Draghi es va referir a l'augment dels riscos geopolítics i va citar en concret Rússia, Ucraïna, Iraq, Gaza, Síria i Líbia.

"La tensió entre Rússia i Ucraïna tindrà un impacte en la zona de l'euro més gran que en altres zones del món", i per això el BCE observarà la repercussió de les sancions a Rússia, segons el president de l'entitat europea. És difícil precisar les opcions en el futur en cas que es materialitzin els riscos geopolítics i tinguin un efecte en els preus de l'energia, per exemple, va sostenir Draghi.

"Els riscos per a les perspectives econòmiques de la zona de l'euro segueixen a la baixa. Concretament, riscos geopolítics importants, així com els esdeveniments en les economies de mercat emergents i els mercats financers globals poden tenir el potencial d'afectar les condicions de l'economia negativament, a través d'efectes en els preus de l'energia i la demanda de productes de la zona de l'euro", va afegir. Un altre dels riscos per al creixement són les reformes estructurals insuficients en els països de la zona de l'euro, així com una demanda interna més feble del que s'esperava.