10 de agost de 2014
10.08.2014

Les cooperatives sol·liciten a Pelegrí més mesures per a la competitivitat del sector

La FCAC reclama en una reunió de la Comissió Europea que s'adoptin mesures urgents per la greu crisi de la fruita

11.08.2014 | 07:35
El conseller d´Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya -FCAC- es va reunir dilluns passat al matí amb el conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, i amb responsables de la conselleria. Va ser la primera bilateral des que Ramon Surroca va ser escollit president de l'entitat durant l'assemblea general celebrada el 30 de juny.
Entre d'altres coses, la trobada va servir per presentar el nou Consell Rector i per definir les línies de treball dels pròxims mesos amb l'Administració. Exceptuant això, durant la reunió Sarroca va destacar l'interès de la federació per impulsar les estratègies que es derivaran del Pla Marc del cooperativisme agrari català com a eina fonamental per garantir la competitivitat del sector. En aquest sentit, aquest pla marc, que està elaborant la FCAC amb el suport del departament d'Agricultura, ha estat avalat com una "eina prioritària" pel Parlament de Catalunya en la resolució aprovada després del Debat monogràfic d'Agricultura celebrat a començament de juliol.
Segons assenyala la federació, la primera fase del Pla Marc ha servit per plasmar la realitat territorial i sectorial de les cooperatives agràries. Referent a això, en els propers mesos és previst dur a terme un procés de reflexió conjunta amb les pròpies cooperatives que ha de servir per definir les estratègies futures i els instruments necessaris per tal de garantir la competitivitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit