El vicepresident de la Reserva Federal (FED) dels Estats Units, Stanley Fischer, va reconèixer ahir la "decebedora" recuperació econòmica tant del seu país com de la resta del món després de l'aguda crisi de 2007-2009, i va assenyalar que el creixement potencial d'Estats Units a llarg termini és ara del 2%. "Cada any hem hagut d'explicar a meitat d'exercici com el creixement global ha estat més baix del previst només sis mesos enrere", va afirmar Fischer en la seva primera conferència com a número dos de la FED, després de la seva designació al juny passat.

En els seus comentaris, preparats per a una intervenció en un fòrum econòmic a Estocolm, Fischer va recalcar que aquests "decebedors indicadors, no només han portat a una revisió a la baixa de les previsions de creixement a curt termini, sinó també a una revaluació general del creixement a llarg termini".

El vicepresident del banc central dels EUA i exgovernador del Banc Central d'Israel va apuntar com a causes d'aquest creixement més lent de l'esperat als Estats Units "el mercat immobiliari, la consolidació fiscal i una demanda externa anèmica". "Aquests elements juguen un paper significatiu a l'hora d'explicar la debilitat de la demanda agregada a l'economia dels EUA, una debilitat que no podria haver previst amb exactitud sobre la base d'experiències de recessions passades o el fet que aquesta recessió va començar amb una crisi financera enorme", va dir Fischer.