L'Estat espanyol demanarà aquest dijous, a la reunió que mantindrà amb la Comissió Europea (CE) i la resta d'Estats membres, la retirada de produccions afectades pel veto rus a productes agroalimentaris procedents de la Unió Europea, Estats Units, Canadà, Austràlia i Noruega.

Un anunci que va fer ahir la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, després de reunir-se amb cooperatives agroalimentàries, les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA, i la Federació d'Associacions de Productors Exportadors de Fruites i Hortalisses (Fepex) per preparar la reunió d'aquest dijous.

García Tejerina va dir que, des del ministeri, "el primer" que volen és que la Comissió Europea "reaccioni de forma urgent" i que les mesures s'adoptin "a la màxima velocitat" per "evitar fins on sigui possible qualsevol pertorbació" dels mercats.

Per això, va afirmar que Espanya demanarà "la retirada de les produccions amb caràcter urgent", i se centrarà en el sector de les fruites i peribles, que són els més afectats: la "preocupació fonamental" ara és "per als peribles".