El conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, va considerar ahir "insuficients" les primeres mesures de la UE després del veto rus a importacions de productes agroalimentaris, i va lamentar que Brussel·les no estigui disposada a concedir fons addicionals.

Pelegrí va avisar, a més, de les dificultats que comportarà recuperar el mercat rus si els productors europeus són substituïts per altres durant un any i ha considerat que una resposta tardana de la Comissió Europea (CE) pot comportar "danys irreparables".

"Ja s'està parlant de països que s'han ofert per ser proveïdors alternatius i això em preocupa", va reconèixer en al·lusió als moviments des d'Amèrica Llatina, en una roda de premsa després de reunir-se amb el director general d'Agricultura de la CE, Jerzy Bogdan Plewa.

El conseller va dir que les mesures de la CE en suport als productors de préssecs i nectarines són positives, però "insuficients", perquè aquests no són els únics sectors afectats pel veto rus i perquè el seu caràcter retroactiu hauria de remuntar-se a principi de juliol, quan va començar la crisi de preus, i no a l'11 d'agost, com proposa Brussel·les.