L'economia de l'eurozona es va estancar el segon trimestre de l'any arrossegada per la mala evolució del PIB de tres de les seves principals economies, Alemanya, França i Itàlia, una dada que tampoc va poder revertir el creixement d'Espanya.

El PIB de l'eurozona es va quedar en punt mort en registrar un creixement nul entre abril i juny i també la recuperació econòmica del conjunt de la Unió Europea (UE) es va alentir, en créixer del 0,2% una dècima menys, segons el càlcul avançat publicat ahir per l'oficina comunitària d'estadística Eurostat. L'estancament de l'eurozona s'ha produït després que els divuit registressin durant els últims trimestres del 2013 i el primer del 2014 creixements lleugers però constants.

L'economia de l'àrea de la moneda única es va veure afectada per la contracció del 0,2% del PIB alemany, que un trimestre abans havia crescut encara el 0,7%. La locomotora alemanya va fer marxa enrere principalment per elements externs, com "la feble evolució de l'eurozona" i "la inseguretat derivada dels esdeveniments geopolítics" a Europa de l'Est i a l'Orient Mitjà, segons Berlín, en referència a les tensions polítiques i comercials de la UE amb Rússia pel conflicte a Ucraïna. Com si no fos suficient, França, la segona economia de l'eurozona, va encadenar per segon trimestre consecutiu un creixement nul, i Itàlia, la tercera, es va submergir en una recessió a final de juny.