17 de agost de 2014
17.08.2014

Japó aposta per l'hidrogen

El país nipó vol liderar la carrera per imposar l'hidrogen com a font d'energia neta en l'àmbit domèstic i en l'automoció

18.08.2014 | 07:38
Japó aposta per l'hidrogen

'ambiciós pla japonès forma part de l'estratègia econòmica del govern del primer ministre Shinzo Abe, que advoca per recuperar la innovació de les grans corporacions nipones com a motor de creixement. Dos dels principals fabricants de vehicles, Toyota i Honda, estan a punt de llançar les primeres berlines alimentades amb hidrogen (emeten vapor d'aigua en comptes de CO2) produïdes en sèrie.

I malgrat que Toyota ja va explicar que el seu model sortiria a la venda al Japó el març del 2015 per 7 milions de iens (51.115 euros), import lluny de ser competitiu, el govern d'Abe ha reaccionat anunciant un pla de subsidis. El programa, que beneficiarà també el futur model d'Honda, retallarà el preu fins als 5 milions de iens (uns 36.500 euros). Tot i que quedi lluny de la butxaca d'una llar mitjana, el preu serà prou assequible com per renovar flotes de grans companyies de taxis o dels ministeris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook