21 de agost de 2014
21.08.2014

Hollande reclama mesures per estimular la demanda

El president francès atribueix la frenada del creixement econòmic europeu a les "incerteses geopolítiques" d'Ucraïna i l'Iraq

21.08.2014 | 07:38

El president francès, François Hollande, que culpa les polítiques d'austeritat a Europa del mal resultat econòmic, indica que va defensar mesures a escala europea per estimular la demanda i adaptar la reducció del dèficit a "la situació excepcional" de baix creixement i "molt baixa inflació".
"El diagnòstic és implacable: hi ha un problema de demanda a tot Europa. La zona euro té un excedent comercial, una inversió insuficient i una taxa de creixement que no permet fer baixar l'atur. Això es deu essencialment a les polítiques d'austeritat que s'han dut a terme des de fa anys", denuncia Hollande en una entrevista publicada ahir pel diari francès Le Monde. A la pregunta de com estimular el consum a França, el president socialista respon que "si ha d'haver un suport de la demanda, cal fer-ho des de l'àmbit europeu" i França ho va defensar davant els seus socis de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook