La banca espanyola evolucionarà millor que la d'Itàlia i Portugal en el que queda del 2014 i el 2015, a mesura que es vagin suavitzant les condicions de finançament del sector i es reactivi el crèdit, assenyala en un informe l'agència de qualificació Moody's. Aquesta és una de les principals conclusions de l'esmentat informe, que afegeix que la recuperació serà diferent per als sectors bancaris d'Irlanda, Itàlia, Portugal i Espanya, a mesura que millorin els escenaris econòmics d'aquests països.

Per a Moody's, la qualitat dels actius de la banca irlandesa millorarà i se suavitzarà el deteriorament de la qualitat dels que tenen en els seus balanços les entitats a Itàlia, Portugal i Espanya. No obstant això, la generació de capital i els esforços de consolidació no mitigaran completament els reptes de la banca sobre la qualitat dels actius, i les seves ràtios de solvència es mantindran per sota de les dels bancs d'altres països europeus.

Així mateix, la pressió sobre els resultats continuarà a Itàlia, Portugal i Espanya, però serà més baixa a Irlanda, alhora que baixarà la duresa de les condicions de finan-çament i l'apel·lació als fons que ofereix el Banc Central Europeu.

Per a Moody's, les trajectòries de recuperació que hauran de recórrer aquests països parteixen de nivells diferents, en termes dels anomenats fonamentals del crèdit, eficiència, qualitat dels actius, capital, liquiditat i beneficis nets. Segons subratlla l'agència a tall d'exemple, les bombolles immobiliàries d'Irlanda i Espanya suposen un deteriorament més gran en la qualitat dels actius dels seus respectius sectors bancaris.