La pastisseria l'Englantina-Casa Marsinyach de Manresa ha tancat portes definitivament després de 98 anys d'història, fet que el convertia en un dels establiments més antics que encara estaven en actiu a la ciutat. Margarita Marsinyach, que juntament amb el seu pare estava al capdavant del negoci familiar, ha confirmat a Regió7 el tancament definitiu de la botiga. Marsinyach explica que per motius de salut, el seu pare, Pere Marsinyach, es va haver de jubilar i retirar del negoci. Davant d'aquesta situació que ja en dificultava la continuïtat, juntament amb el "descens de vendes que arrosseguem des de fa anys per culpa de la crisi, hem decidit tancar l'establiment", diu Marsinyach.

L'emblemàtica pastisseria, ubicada al número 1 del carrer del Born, a tocar de la Plana de l'Om, va obrir portes l'any 1916 i s'havia convertit en un dels clàssics del comerç manresà. Va obrir per iniciativa de Josep Marsinyach, avi i besavi del Pere i la Margarita, respectivament. Josep Marsinyach s'havia format com a pastisser fent d'aprenent en una altra pastisseria del centre la capital del Bages, a Cal Ribera, ara tancada i que estava situada al carrer de Sant Miquel.