El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va avançar ahir que juliol ha estat el segon millor mes turístic de la història a Espanya, tal com reflecteix l'increment del 5,9% de l'arribada de visitants internacionals, només superat per agost del 2013. Van ser una mica més de 8 milions, els estrangers que el mes passat van arribar a l'estat espanyol. Soria va avançar ahir les dades de l'Enquesta sobre moviments turístics en frontera, Frontur, que difondrà avui el seu ministeri, per recalcar que el sector es consolida com el motor de la recuperació del país.

El mes passat, el nombre de visitants del Regne Unit va créixer el 4,6%, els de França van augmentar el 12,4% i els alemanys van disminuir l'1,1%, dada que Soria ha relacionat amb la desacceleració econòmica que es registra en el país germànic. També van caure, el 2,1%, les arribades de turistes russos, a causa, fonamentalment, a la devaluació, del 25%, del ruble.

Així, totes les comunitats autònomes espanyoles van registrar increments en l'arribada de turistes internacionals aquest mes de juliol, període en què aquest col·lectiu va créixer el 8,8% a les Canàries. Catalunya i les Illes Balears van ser la primera i la segona comunitat autònoma triada pels visitants estrangers com a destinació turística.

El titular de la cartera de Turisme també va informar ahir que, en el que va d'any, Espanya ha rebut 36,3 milions de turistes internacionals, un màxim històric amb què podria tancar l'any, donades les bones previsions de contractació que es preveuen per als propers mesos .