Mig centenar de pagesos del sindicat agrari Joves Pagesos i Ramaders de Catalunya (JARC) van llençar ahir davant de la seu de la subdelegació del govern a Lleida préssecs, nectarines i paraguaians en protesta per les conseqüències que té el veto rus sobre el sector de la fruita dolça.

A més d'abocar fruita, els pagesos també van cremar caixes de fruita i van afegir a la foguera una bandera de la comunitat europea i algunes fulles del nou reglament de retirada de fruita proposat per Europa. Segons David Borda, responsable de la fruita dolça de JARC, els dirigents del sector a Brussel·les no els representen ni els defensen. "En aquest moment necessitàvem polítiques de xoc, no respostes de cara a la galeria", va dir Borda.

Des de JARC-COAG consideren que les compensacions per la retirada de fruita han de rebre-les directament els pagesos. Va assegurar que amb l'actual sistema de les Organitzacions de Productors de Fruita i Hortalissa (OPFH) cobren tots els actors del procés, excepte el pagès.