11 de novembre de 2014
11.11.2014
Regió7

A Catalunya es van invertir 349 milions d'euros en filantropia durant l'any 2013

11.11.2014 | 00:00
A Catalunya es van invertir 349 milions d'euros en filantropia durant l'any 2013

L'any passat es van invertir a Catalunya més de 349 milions d'euros en filantropia, segons va afirmar ahir el conseller delegat de Zohar Consultoria & Màrqueting Social i president d'Entropia, Ricard Valls, durant les jornades sobre la nova filantropia. Valls va donar a conèixer aquestes dades durant la seva participació en la clausura del cicle de conferències sobre nova filantropia, organitzat per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Iválua).
La major part d'aquestes donacions, 175 milions d'euros, provenen de socis i donants individuals, seguits de les aportacions d'empreses i fundacions, que sumen un total de 55 milions d'euros, i la resta correspon a altres inversors com obres socials, llegats o el micromecenatge.
L'acte va incloure un debat sobre les entitats del sector públic i privat que constitueixen les xarxes filantròpiques de Catalunya. En relació amb el debat dut a terme, Iválua va reunir en aquest últim diàleg diferents experts que van explicar tres models filantròpics d'èxit aplicats a Catalunya amb la finalitat d'analitzar l'activitat d'aquesta pràctica i dibuixar un mapa de les necessitats socials del món actual. Els casos d'èxit explicats van ser tres projectes de micromecenatge i filantropia als sectors sanitari, educatiu i mediambiental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit