La pastisseria El Cigne de Manresa celebra el seu 50è aniversari amb la vista posada en l'obertura d'un tercer establiment a la capital del Bages. Amb l'estrena de la nova botiga, El Cigne també tindrà un nou obrador que substituirà l'actual, que està ubicat al carrer d'Urgell de Manresa, segons explica el seu propietari, Artur Blaya.

Les noves instal·lacions estaran situades al carrer de Barcelona de Manresa, molt a prop de la botiga que actualment ja tenen en aquest mateix carrer i que preveuen que es mantingui oberta. Blaya explica que en el nou establiment, que esperen obrir properament però sense concretar encara una data, preveuen tenir-hi una secció especialitzada en bomboneria, a part de tots els productes propis de la pastisseria.

La història d'aquest establiment es remunta al 21 de febrer del 1964, quan Artur Blaya i la seva esposa, Maria Bach, van obrir la botiga ubicada al carrer d'Urgell número 9 de Manresa, al mateix lloc on encara avui hi ha la botiga i l'obrador. A més a més, actualment també tenen una botiga al carrer Barcelona. La seva intenció és mantenir els dos establiments oberts quan inaugurin el tercer.