Després de diverses subhastes on el Tresor espanyol ha fregat el tipus d'interès negatiu sense arribar a aconseguir-ho, aquest dimarts 7 d'abril per fi s'ha fet la primera emissió de deute espanyol amb un tipus negatiu cosa que suposa cobrar per col·locar deute. L'emissió d'aquest dimarts ha estat de lletres a curt termini de 6 i 12 mesos, i han estat les lletres a 6 mesos les que s'ha col·locat a un tipus d'interès mig en negatiu, el -0,002%, per sota de la rendibilitat positiva que va haver de pagar en l'última subhasta del 10 de març quan es va pagar un +0,036%. En aquesta emissió negativa s'han col·locat 725 milions d'euros amb un volum de peticions que ha multiplicat per cinc l'adjudicació.

La subhasta d'aquest dimarts ha col·locat un total de 4.645,969 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos amb un volum de peticions que s'ha enfilat fins els 11.202,699 milions d'euros, amb una ràtio de cobertura superior a 2,4 vegades més.

L'operació més rellevant l'ha registrat l'emissió de lletres a 6 mesos on per primera vegada s'ha aconseguit tancar la subhasta amb un tipus d'interès negatiu, cosa que suposa cobrar per col·locar deute públic. Després de fregar diverses vegades el tipus d'interès negatiu, el Tresor espanyol ho ha aconseguit aquest 7 d'abril.

En lletres a 6 mesos s'han col·locat 725 milions d'euros, davant unes peticions que s'han enfilat fins els 3.616,669 milions d'euros, cosa que ha suposat que la demanda dels inversors ha multiplicat per cinc l'adjudicació final.

El tipus d'interès mig d'aquesta adjudicació ha estat del -0,002%, amb un prima de risc o diferència amb l'emissió d'aquests productes per part del tresor alemany de 24 punts bàsics.

En relació amb l'última subhasta d'aquestes lletres celebrada el 10 de març passat, el tipus d'interès mig que en aquell moment es va pagar va ser del 0,036%, fregant el tipus d'interès negatiu però sense arribar a aconseguir-ho.

En la subhasta de lletres a 12 mesos, l'adjudicació final ha estat de 3.920,969 milions davant una demanda d'inversors que ha sumat un total de 7.586 milions, amb una ràtio de cobertura d'1,93 vegades més. El tipus d'interès mig que el Tresor ha pagat per aquesta col·locació ha estat del 0,006%, fregant també el tipus d'interès negatiu però sense aconseguir-ho. La prima de risc en relació amb Alemanya ha quedat fixada per aquestes lletres a un any en 26 punts bàsics.

En l'anterior subhasta de lletres a un any, el Tresor espanyol va pagar un 0,067% de rendibilitat per als inversors.