Hisenda preveu tornar el 0,95% menys que fa un any en el marc de la campanya de renda del 2014 fins a arribar a un import de 10.550 milions d'euros, en un exercici en el qual també baixa el nombre de declarants, el 0,93%, fins a situar-se en 14,25 milions.

En conferència de premsa, el director del departament de Gestió de l'Agència Tributària (AEAT), Rufino de la Rosa, ha informat que hi haurà 19.270.000 de declaracions (el 0,11% més), de les quals 4,28 milions (el 2,22% més) seran amb resultat a ingressar per import de 7.350 milions (el 7,47% més que fa un any).

Una de les novetats de la campanya és que el període de presentació per a les declaracions amb programes d'ajuda per via telemàtica va començar ahir, dues setmanes abans que l'exercici anterior, i alhora que la presentació telemàtica d'esborranys. Una altra innovació és que tant en els esborranys com en els justificants de presentació de la declaració es donarà als contribuents informació sobre el destí dels impostos. Així s'informarà els contribuents del repartiment que tindran els ingressos tributaris corresponents a la seva liquidació entre Administració estatal i autonòmica, i també la destinació donada per a polítiques de despesa a tots els ingressos que perceben les administracions públiques, atenent l'últim exercici comptable tancat.

El termini de presentació de la renda acaba el 30 de juny, tant per a les declaracions a ingressar com a tornar, si bé en el cas que en les declaracions a ingressar s'opti per fer el pagament mitjançant domiciliació bancària el termini de presentació acabarà el 25 de juny. La campanya presencial començarà l'11 de maig, de la mateixa manera que l'assistència a oficines.