El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat cal dir "clar i contundentment" que la recuperació econòmica a Catalunya "està arribant" tot i que ha admès que la crisi encara fa estralls entre els ciutadans. Per això, des del Govern avancen que faran "tots els esforços necessaris" per dinamitzar l'economia, recuperar la confiança ciutadana i ajudar aquelles persones amb més dificultats. "Cal que la gent es cregui que ens en estem sortint, la recuperació es sòlida", ha insistit. El conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la 33a edició de la Fira de Primavera de Campllong, una de les més destacades del Gironès, que enguany espera superar els 30.000 visitants.

Puig ha subratllat que, avui en dia, és necessari que el Govern expliqui que la recuperació econòmica "està arribant" a Catalunya tot i que la crisi encara "perdura" entre els ciutadans. Per això, el conseller d'Empresa i Ocupació ha destacat que, per millorar aquesta situació, el Govern farà "tots els esforços necessaris" perquè la població puguin recuperar la confiança en el teixit econòmic català. "Això ajudarà a multiplicar la velocitat de la recuperació, que és sòlida, tot i que cal ajudar també a la gent que continua buscant feina i pateix més dificultats", ha admès.

Dos línies de treball clares, tal i com ha explicat el conseller Puig. En aquest sentit, el cap del Departament d'Empresa i Ocupació ha destacat que, avui en dia, Catalunya està liderant les exportacions - superant la mitjana de l'Estat o d'altres regions d'Europa- i és un dels territoris capdavanters en captació d'inversions estrangeres. "Estem desbordant en l'àmbit del turisme, en la recuperació de la indústria i creació de feina i en els propers mesos s'acabarà consolidant", ha insistit.

Segons Puig, Catalunya és una de les economies "més emergents i amb més capacitat de recuperació" de tot el sud d'Europa. Uns elements que, des del Govern, han d'ajudar a l'hora de "suturar" la greu fractura social que ha generat el canvi de model econòmic al territori. Puig ha fet aquestes declaracions des de Campllong, a la comarca del Gironès, en la inauguració de la 33a Fira de Primavera de la localitat. Una mostra que, tal i com ha qualificat el conseller, és una "magnífica expressió" de la voluntat de superació, activitat econòmica, diversitat i intercanvi espiritual i emocional de la zona. "Cal destacar que un dels pobles més petits de la comarca és capaç de fer una de les fires ramaderes i agrícoles més grans de tot el Gironès. A més ja porten 33 anys", ha destacat.

Superar els 30.000 visitants

L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, ha estat l'encarregat de rebre el conseller. Acompanyat d'altres alcaldes de la comarca, ha acompanyat Puig en una visita per les instal·lacions de la 33a Fira Comarcal de Primavera de la localitat. Una mostra amb més de 150 expositors - entre comerciants i artesans- que enguany ha variat la disposició i que espera superar els 30.000 visitants del 2014. La fira és una de les més antigues de la comarca i serveix com un aparador de l'activitat econòmica i social de les comarques gironines.

Una de les novetats més originals d'aquesta edició - que es podrà veure aquesta tarda i diumenge a la tarda- és el concurs 'On cagarà la vaca'. Una mena de quina on els jugadors han d'encertar en quina casella la vaca farà les seves necessitats. A part d'això, els visitants també podran gaudir d'un espectacle de màquines tallagespa i, com és habitual, dels exemples del treball del camp i la vida de pagès.