Catalunya rebrà aquest 2015 un total de 211.708.416,57 milions d'euros per impulsar polítiques actives d'ocupació, segons va acordar ahir la Conferència Sectorial d'Ocupació presidida per la ministra Fátima Báñez.

El secretari d'Ocupació i Afers Laborals de la Generalitat, Joan Aregio, va valorar positivament la dada, que suposa un increment del 18% respecte a la de l'any passat. Tot i que va recordar que la xifra encara està "molt llunyana" a les que Catalunya rebia el 2011, Aregio va expressar la seva "satisfacció moderada" per l'aportació i pel canvi de model en el repartiment dels fons, més vinculat als resultats, fet que demostra el bon funcionament dels programes que s'apliquen a Catalunya.

Segons la Generalitat, l'increment dels fons que rep Catalunya "constata que els programes del Servei d'Ocupació de Catalunya han estat ben dissenyats i funcionen molt bé", malgrat que l'Estat encara manté part de la retallada que va aplicar als fons per a l'ocupació al 2011 i Catalunya segueix reivindicant que les aportacions retornin a les que es rebien fa quatre anys.

I és que l'aportació del 211,7 milions d'aquest 2015 queda lluny dels 453 milions d'euros que Catalunya va rebre per aquest concepte el 2011.