El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va dir ahir que la recuperació de l'economia espanyola és "inqüestionable", però que calen més mesures perquè continuï la recuperació del mercat laboral.

Prèviament el consell de govern del BCE, reunit a Frankfurt, va decidir deixar la seva taxa d'interès oficial en el mínim històric del 0,05%.

Draghi va destacar que l'economia espanyola ha creat 500.000 llocs de treball des de final del 2013, cosa que ha estat recolzada per les reformes del mercat laboral. No obstant això, el president del Banc Central Europeu considera que és necessari adoptar més mesures per mantenir aquestes condicions. "Per millorar les condicions per a la creació d'ocupació i reduir l'elevada dualitat del mercat laboral calen més mesures", va resumir Draghi.

D'altra banda, Draghi va dir que la implementació del programa de compra de deute públic i privat "es produeix sense problemes". El president del BCE es va mostrar sorprès per l'atenció que desperta la possibilitat de sortir abans del previst del programa d'expansió monetària (la compra de deute). Draghi va afegir que no veu indicis que es produeixin bombolles en aquest moment i va defensar que el programa té efectes positius per a l'economia real.

L'entitat monetària vol comprar mensualment bons públics i privats per valor de 60.000 milions d'euros fins a final del setembre del 2016 o fins que la taxa d'inflació de la zona de l'euro s'acosti cap al 2%. El BCE va començar el 9 de març a comprar bons públics de l'eurozona i fins ara ha adquirit títols per valor d'uns 62.000 milions d'euros.

Draghi també va dir que el programa és flexible i pot ser ajustat en cas que sigui necessari. El president del BCE va pronosticar que la inflació de la zona euro es mantindrà molt baixa o negativa en els propers mesos i que pujarà a final del 2015. La taxa d'inflació de la zona de l'euro va ser al març del 0,1%, dues dècimes més que al mes de febrer i cinc dècimes més que al gener.