El Ministeri d'Hisenda ha revisat a la baixa el dèficit de les administracions públiques del 2014 fins a situar-lo en el 5,69% del PIB (60.187.000 d'euros), tres centèsimes menys que la dada que va donar a conèixer el govern el 27 de març passat.

Segons un comunicat d'Hisenda, s'ha constatat en l'intercanvi d'informació amb Eurostat que la necessitat de finançament de les administracions públiques el 2014 és 350 milions d'euros inferior a la dada oferta a final de març. Aquesta dada és el resultat de l'impacte positiu d'un pressupost rectificatiu de la Unió Europea que ha provocat una reducció del dèficit de l'Estat a 408 milions d'euros. A això cal restar l'impacte de la devolució del "cèntim sanitari" al País Basc i Navarra després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del febrer del 2014. Per aquesta devolució, el nou càlcul suposa un increment del dèficit públic de Navarra de 12 milions d'euros, mentre que el saldo pressupostari de les corporacions locals del País Basc (que són les que assumeixen la devolució) ascendeix a 46 milions.

La dada definitiva del dèficit de les administracions públiques del 2014 compleix amb la recomanació de la UE (5,8%), però no amb l'objectiu fixat pel govern en el Programa d'Estabilitat (5,5%).