Banc Sabadell ha elevat el 115,2% el seu benefici net en el primer trimestre d'aquest any, fins als 174,6 milions d'euros, i ha registrat en aquest període un important creixement del crèdit concedit tant a empreses com a particulars.

Els guanys del Sabadell han estat superiors als esperats a causa d'un canvi comptable que afecta la periodificació de les dotacions al fons de garantia de dipòsits i que comportarà que els resultats dels tres primers trimestres siguin més alts del previst i que els del quart trimestre siguin una mica més baixos.

Així ho va explicar ahir el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, durant la presentació dels resultats dels tres primers mesos de l'any, caracteritzats per la bona evolució de tots els marges i la reducció de la taxa de morositat, que cau del 13,9 a l'11,6%, igual que el saldo total de dubtosos, que disminueix a una xifra rècord de 1.047 milions. Les dotacions per a insolvències i altres deterioraments de la cartera d'immobles i d'actius financers fan un total, en aquest primer trimestre, de 906,5 milions, una xifra el 17,3% inferior a la comptabilitzada el 2014.

Guardiola va destacar que en aquest primer trimestre el banc que presideix Josep Oliu ha incrementat notablement la concessió de crèdit. En concret, el crèdit net a les empreses ha crescut més del 7% interanual i ja encadena quatre trimestres d'alces.

Per la seva banda, el nombre d'operacions hipotecàries ha augmentat el 66% d'un any a un altre, malgrat que no arriba encara al 10% de la producció hipotecària de l'any 2006.