Les entitats financeres no començaran a bloquejar els comptes bancaris fins al pròxim 11 de maig a aquells clients que no digitalitzin el DNI després de ser requerit pel seu banc, segons ha revelat la directora d'Espanya i Portugal de BBVA, Cristina de Parias.

Aquest punt és el que s'ha acordat pel sector i el bloqueig no serà extensiu a tots els clients, sinó que es realitzarà "per segments" i de manera "gradual". De Parias, que ha intervingut en la roda de premsa de resultats de BBVA, ha fixat el proper 11 de maig per a l'inici del bloqueig de comptes en cas que la banca "no arribi a un acord que pugui dilatar" el procés de digitalització del DNI.

"Sol passar que la gent va deixant pel final el procés de digitalització", ha afegit el conseller delegat del BBVA, Ángel Cano, durant la roda de premsa de presentació de resultats. Cano ha qualificat d'"habituals" les cues que s'estan produint en algunes sucursals per l'afluència de clients.

Els directius de BBVA han confirmat que l'entitat està avisant als clients per carta, sms o e-mail. En aquest sentit, BBVA ha completat per sobre del 90% la digitalització del DNI de la seva base de clients.

L'obligació es concreta en la necessitat de disposar de còpia del document d'identitat així com, si és el cas, d'una altra informació sobre l'activitat del client. Molts bancs estan donant la possibilitat d'enviar la documentació sol·licitada per Internet en un apartat específic de la seva web.

Petició també a antics clients

La sol·licitud d'informació s'està dirigint fins i tot a clients amb els quals existeix relació des de fa molt de temps i que són coneguts per l'entitat, ja que per diverses raons (obertura del compte en una data en la que no fos obligatòria l'obtenció i conservació del DNI, o altres) pot passar que l'entitat no disposi de còpia del document d'identificació.

Malgrat no ser un fet generalitzat, l'afluència de clients a els oficines està sent més alta del que és habitual durant el mes d'abril. Els bancs van començar a digitalitzar el DNI a alguns clients fa mesos, si bé han concentrat la sol·licitud de documentació a mesura que el termini s'acostava a la data límit: inicialment fixada per aquest dijous 30 d'abril.