La confecció de la declaració de la Renda té la seva conclusió final en el resultat de si surt a retornar o ingressar. Convé conèixer quins són els terminis emprats per l'Administració i els ciutadans per complir amb les seves obligacions tributàries. En aquesta campanya està previst començar l'emissió de devolucions el 10 d'abril. No obstant això, l'Administració disposa d'un termini de sis mesos, des del 30 de juny, per efectuar les devolucions. En general, com més aviat es presenti la declaració abans es percep la devolució de l'import.

Si la declaració surt a retornar, Hisenda no triga més d'un mes a ingressar al contribuent, per via del compte bancari facilitat en els seus documents, la quantia de la devolució. La realització de la declaració per mètodes telemàtics, com l'esborrany a través d'Internet i el programa REN0, contribueix a agilitar el procés i rebre amb major brevetat els diners. No obstant això, és molt recomanable comprovar i confirmar totes les dades de l'esborrany. El termini, sempre aproximat, per rebre la devolució si s'ha presentat la declaració mitjançant l'esborrany és d'un mes.

La llei estableix que el termini legal d'Hisenda per a la devolució no ha de superar els sis mesos, de manera que el contribuent ha de percebre l'import abans de final d'any. A més, si es sobrepassen aquests sis mesos, l'Agència Tributària està obligada a incloure en la devolució l'anomenat interès per demora.

Si la quantia de la devolució excedeix els 3.000 euros, és probable que Hisenda trigui més d'un mes a procedir a l'ingrés al contribuent. Les modificacions derivades del canvi d'estat civil, com la separació de béns, o documents que acreditin degudament deduccions a les quals es té dret són les situacions que poden dilatar la devolució.

El declarant pot interessar-se per l'estat de tramitació de la seva declaració a través de la pàgina web de l'Agència Tributària, introduint el DNI o NIF i el nombre de referència o el resultat de la declaració que figura en la casella 601.

Si la declaració de la renda ha sortit a ingressar, has de saber que existeix la possibilitat de fraccionar el pagament i, en algunes ocasions, fins i tot d'ajornar-lo. L'opció de fracció és molt senzilla: la quota es divideix en dos pagaments, el primer del 60% del seu import, al moment de presentar la declaració, ja sigui en efectiu, amb càrrec en compte, o per domiciliació bancària i el segon, del 40% restant, fins a novembre de 2014.

L'opció d'ajornament és una mica més complicada ja que l'Agència Tributària sol·licita documentació que demostri que la persona no pot fer front al deute per una mala situació econòmica. A més, amb aquesta opció Hisenda cobra un interès del 5%. Normalment s'arriba a un acord amb el fisc on es fixa un pagament mensual i una data límit.

Si el deute és superior a 6.000 euros, l'Agència Tributària pot sol·licitar un aval i, si no es compleixen els pagaments acordats, pot anul·lar l'ajornament i iniciar un procediment de constrenyiment amb el qual pot arribar a embargar els béns i un recàrrec de fins a un 35%.