L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) voluntari pactat per CaixaBank i els sindicats per ajustar la plantilla del banc en 700 persones es cobrirà íntegrament, atès que les sol·licituds per entrar en aquest expedient de regulació d'ocupació han superat còmodament la xifra d'afectacions que s'havia pactat.

Així ho van assegurar ahir a Efe fonts sindicals, que van recordar que l'adhesió a aquest ERO era voluntària i que comportava en la pràctica prejubilacions a partir dels 53 anys i indemnitzacions per al personal de menor edat.

En canvi, les mateixes fonts van explicar que, a falta de conèixer les dades oficials del tancament del període d'adhesions, que acabava ahir, amb prou feines hi ha hagut sol·licituds per acollir-se als 200 trasllats voluntaris pactats en l'ERO, que rebien una compensació de 30.000 euros per instal·lar-se en territoris amb carència de personal com Catalunya o les Balears.

CaixaBank va justificar aquest ajustament de plantilla per reduir l'excedent de personal que té en les comunitats originàries de les caixes que van donar lloc a Banca Cívica, com a Andalusia, les Illes Canàries o bé Navarra.

En ser més elevat el nombre de sol·licitants que el d'afectats per l'ERO, ara s'aplicarà el criteri de prelació, de manera que tindran prioritat per entrar en l'ERO aquelles persones que treballin en oficines situades a les zones amb més excedent de personal, com la província de Sevilla o bé la Comunitat de Madrid, entre d'altres.