La Generalitat va valorar ahir de satisfactori el descens de l'atur en 31.900 persones durant el segon trimestre de l'any a Catalunya, mentre que els sindicats UGT i CCOO van alertar que aquesta rebaixa se sustenta en llocs de treball precaris i temporals. Segons les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), aquest descens de l'atur va deixar el nombre total de desocupats a Catalunya en el 19,10%, 726.200 aturats.

"Les xifres són satisfactòries, però no som autocomplaents perquè encara hi ha molta gent sense feina i que continua buscant una ocupació però no la troba", va afirmar el secretari d'Ocupació de la Generalitat, Joan Aregio, en un comunicat. Amb tot, Aregio va posar l'augment de la població activa com a prova que "la confiança de la gent augmenta, perquè veu més possibilitats de trobar feina".

De la seva banda, la UGT catalana va explicar la rebaixa de la desocupació per l'inici de la temporada turística i va censurar la "precarietat" del mercat laboral, en què augmenta "la temporalitat, la parcialitat i els contractes de més curta durada". Segons el parer de CCOO de Catalunya, la rebaixa de l'atur "es basa" en la precarietat laboral, i aquest sindicat va advertir que "no hi haurà recuperació econòmica ni del mercat de treball mentre no millori la quantitat i qualitat de la contractació".