Inovyn Solvay va assegurar ahir que l'exclusió de la planta de Martorell del contracte d'interrompibilitat elèctrica per al 2015 i 2016 tindrà "un impacte molt negatiu sobre el futur de la planta". Segons l'empresa, que ahir no va poder participar en la subhasta elèctrica per al 2016, cal fer inversions a curt termini i ara estan en perill perquè els seus plans es revisaran "urgentment", segons va explicar l'empresa en una comunicat.

El president del comitè d'empresa, Jordi Calvo, va afirmar que estan a l'"espera que es posicioni el comitè executiu d'Inovyn; en funció del que decideixi, tenim un full de ruta que tirarem cap a un cantó o cap a l'altre".

Per la seva banda, l'empresa va emetre ahir a la tarda un comunicat en el qual assegura que l'exclusió del contracte, si es manté, "tindrà un impacte molt negatiu sobre el futur de la planta de Martorell, especialment per la necessitat de realitzar un important programa d'inversions en els propers un o dos anys". En el comunicat, Inovyn reitera que "estem absolutament convençuts que hem complert amb totes les nostres obligacions de l'acord d'interrompibilitat, i mantenim obertes totes les opcions perquè aquesta resolució [l'exclusió del contracte] sigui revocada".

Per la seva banda, Calvo va explicar que la plantilla es posicionarà quan es concreti la decisió del comitè executiu de l'empresa, ja que de moment han actuat de forma conjunta a l'hora de demanar al ministeri que rectifiqués i deixés participar l'empresa en la subhasta.