L'empresa santpedorenca Domini Ambiental, del grup Aquacenter, presenta aquest cap de setmana a la fira manresana Ecoviure Electric Energy Point, un mòdul de fusta equipat amb plaques solars concebut per subministrar energia a tota mena de vehicles elèctrics. La caseta, de 42 metres quadrats, és transportable, i està pensada per ser utilitzada en establiments turístics que puguin complementar així la seva oferta, especialment als clients interessats a fer rutes en bicicletes elèctriques.

Electric Energy Point vol unir en un sol disseny serveis com l'autoconsum elèctric i el lloguer de bicicletes, l'ús de l'energia solar i una solució a la mobilitat, una idea que el CEO d'Aquacenter, Esteve Pintó, afirma que és pionera.

Domini Ambiental és la divisió especialitzada en estratègies mediambientals del grup Aquacenter. "Vam entrar en el terreny de les energies renovables fa quinze anys, abans que hi hagués cap normativa sobre la matèria", explica Pintó. Els canvis normatius aplicats pels diversos governs de l'estat en l'última dècada en matèria de renovables han contribuït a reduir l'interès pel desenvolupament de tecnologies a l'entorn de les renovables. "El PP va treure el 2011 els incentius per a l'autoconsum i va provocar molta inseguretat jurídica", diu Pintó. Aquest mes, el govern de Mariano Rajoy ha aprovat el decret que regula l'autoconsum elèctric, un decret que ha suscitat crítiques de tota l'oposició i dels productors d'energia fotovoltaica. Per a Pintó, "falta encara la lletra petita" de la normativa, però l'empresa ja té el projecte elaborat.