El Grup Volkswagen s'ha compromès a tornar les ajudes del Pla PIVE d'aquells vehicles, uns 50.000, que presenten "irregularitats" en les emissions de CO2, cosa que li pot suposar un desemborsament de 50 milions d'euros, segons el ministre d'Indústria, José Manuel Soria. El consorci automobilístic va anunciar dimarts que a tot el món hi ha 800.000 vehicles de les seves marques que presenten problemes en la certificació d'emissions de CO2, dels quals 50.000 són a Espanya.

Aquesta última dada la va donar ahir a Soria el vicepresident mundial del Grup Volkswagen, l'espanyol Francisco Javier García Sanz, que es va traslladar a Madrid per informar el ministre de les últimes revelacions. Aquests 800.000 vehicles (dels quals 80.000 són de gasolina) s'han descobert en la investigació que el grup està fent de 9,5 milions d'unitats amb el motor dièsel EA189 Euro 5 potencialment manipulats per alterar els nivells de gasos contaminants quan són sotmesos a una inspecció.

El fabricant alemany no ha conclòs les investigacions sobre les emissions de CO2, per la qual cosa no ha facilitat oficialment ni les marques ni els models que presenten aquestes "irregularitats". Soria, a RNE, va explicar que, si totes aquestes 50.000 unitats presenten aquest defecte en matèria de CO2, el Grup haurà de tornar les ajudes del Govern rebudes del Pla PIVE per a la compra de vehicles eficients.