No es recomana barrejar relacions de parella i negocis però la jornada laboral és llarga i és fàcil trobar persones afins sentimentalment que comparteixen professió. Emportar-se el treball a casa no es considera saludable però tampoc es torna impossible conciliar vida laboral i personal 24 hores diàries.

S'ha realitzat un estudi, consultant les dades del cens electoral nord-americà, que mostra quins són els sectors professionals en què hi ha un major índex de matrimonis entre persones que es dediquen al mateix camp.

L'estudi es divideix en dos àmbits: d'una banda mesura el percentatge de matrimonis entre persones amb la mateixa professió i, de l'altra, se centra en els enllaços entre persones del mateix sector productiu. Sobre els primers, l'informe dicta que agricultors nord-americans (27%), cirurgians (25%), professors (17%) i advocats (17%) es troben entre les professions més propenses a casar-se entre si.

Matrimonis en el mateix sector productiu

Per la seva banda, els sectors productius que lideren el rànquing de matrimonis són l'agricultura i la pesca (25%), la gestió (19%) i el sector de vendes (18%).

Que l'agricultura es trobi al capdavant de la llista de matrimonis en què tots dos membres de la parella tenen la mateixa professió s'explica perquè es desenvolupa en comunitats rurals àmplies on la diversitat laboral és escassa, assenyalen els autors de l'estudi.

Per contra, camps de treball on predominen els homes, com la mineria (1%), la construcció (2%) i l'àmbit de les reparacions (2%) se situen a la cua de la llista. El mateix passa amb sectors dominats per dones, com la infermeria (7%).

No obstant això, els professionals que exerceixen llocs de treball en els quals predomina el gènere oposat, com les dones policies, o els perruquers, són molt propensos a trobar l'amor en el seu mateix sector. En aquest sentit, prop del 40% de les dones que es dediquen a la construcció estan casades amb homes que també ho fan.

D'aquesta manera, l'estudi aconsegueix demostrar que optar per una professió o per una altra pot ser una elecció molt més important que el simple fet de decidir a què dedicar-se durant 8 hores al dia.