Facua va criticar ahir que la factura de la llum ha estat el 16,2 % més cara durant el govern de Mariano Rajoy que en l'anterior legislatura, una pujada que ha suposat 500 euros per a l'usuari mitjà, segons una anàlisi sobre totes les tarifes elèctriques vigents durant els dos últims períodes de govern. El kW de potència contractada ha pujat el 64,6 %, mentre que el kWh d'energia consumida ho ha fet el 7,2 %.

Facua va indicar ahir en un comunicat que durant aquesta legislatura l'usuari mitjà ha pagat una factura de 75,64 euros mensuals (impostos indirectes inclosos), enfront dels 65,10 euros que va abonar de mitjana durant la legislatura anterior, un increment de 10, 54 euros mensuals.

L'associació va exigir al futur govern que fixi preus màxims, li va reclamar que intervingui en el sector amb una tarifa totalment regulada i va denunciar la injustificada carestia de la llum a Espanya. Facua va considerar un escàndol que el govern de Rajoy "hagi facilitat" l'augment dels marges de benefici aconseguits per les grans elèctriques.

El nou sistema de fixació de preus imposat pel Ministeri d'Indústria el març del 2014 (substituint la TUR per la tarifa PVPC) ha fet que els marges creixin el 30 %, segons va revelar l'Informe de supervisió del mercat minorista de l'electricitat a 2014 elaborat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), segons va indicar l'organització.