El secretari general de la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum d'UGT, Miguel Ángel Cilleros, presentarà avui la seva candidatura a liderar el sindicat, i d'aquesta manera se suma a la ja presentada pel secretari general d'UGT a les Canàries, Gustavo Santana, que ja la va fer oficial divendres passat.

El tercer aspirant, el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, anunciarà la seva candidatura per substituir Cándido Méndez el gener i, previsiblement, podria fer la presentació oficial al congrés català, el 14 del mes que ve.

Álvarez, de 59 anys, ha revelat que no té cap pressa per presentar la candidatura i ha explicat que és més partidari de donar primer a conèixer el seu projecte, que és col·lectiu, obert i democràtic. L'actual secretari de la UGT de Catalunya assegura que ja té el suport de la Federació de Metall, Construcció i Afins (UGT-MCA) i, previsiblement, de la catalana, però afirma que el debat està a "actualitzar el sindicat, parlar d'equips i, en cap cas, de hiperlideratges".

Álvarez creu que si el seu nom sona per succeir Méndez al capdavant de la Confederació això "demostra que a Catalunya no tot està perdut". Álvarez, que s'ha mostrat obertament a favor de la consulta i del dret a decidir, diu que el fet que aparegui a les travesses "l'honora" i que això el porta a pensar "que hi ha coses que es poden redreçar".