Els preus van augmentar el 0,3% a Catalunya el novembre respecte del mes anterior, encara que no han experimentat cap variació respecte al mateix mes de l'any passat, segons l'índex de preus de consum (IPC) publicat ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Segons aquestes dades, encara que els preus es mantenen estables en els últims dotze mesos, del començament d'any ençà l'augment ha estat de quatre dècimes.

Al conjunt de l'estat, els preus de consum han caigut el 0,3% al novembre respecte al mateix mes del 2014, quatre dècimes menys que a l'octubre, a causa de l'encariment de l'electricitat i a l'estabilitat dels carburants, que un any abans es van abaratir.

L'índex de preus de consum publicat ahir confirmava així la dada avançada el 27 de novembre per l'INE, i suposa que els preus ja acumulen quatre mesos de descensos, si bé s'han moderat en els dos últims. En taxa mensual, els preus han pujat el 0,4% respecte a l'octubre, comportament que contrasta amb l'experimentat l'any passat, quan van baixar el 0,1%.

El grup que més ha influït en la moderació de la caiguda del novembre a Espanya ha estat el de l'habitatge, els preus del qual han disminuït el 2,6%, dos punts menys que a l'octubre, per l'encariment de l'electricitat davant l'abaratiment d'un any abans. A més, ha suposat un impacte en els preus el del transport, que ha millorat la seva taxa un punt, fins a caure el 4,7%, a causa dels preus dels carburants i lubricants, que s'han mantingut davant del descens que van experimentar al novembre del 2014.