El grup industrial manresà Tecnoquark Trust (l'antiga Matribages), que ahir va començar a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), projecta invertir 3 milions d'euros per comprar una empresa a França que fabrica eines per a la indústria aeronàutica. Tecnoquark va debutar ahir a la borsa a un preu inicial d'1,96 euros per acció, fet que suposa valorar l'empresa en 10,44 milions d'euros.

La companyia manresana es dedica a la fabricació de matrius d'automoció i aeronàutica, i pretén captar finançament a la borsa per invertir en maquinària que li permeti produir components destinats al sector aeronàutic i crear una filial a la Xina per fabricar eines per al sector de l'automoció.

En roda de premsa, el conseller delegat de Tecnoquark, Carlos Soler, va assegurar que està ultimant un acord de joint venture amb una companyia local per fabricar a la Xina eines per a l'automoció, amb la finalitat d'arribar a clients asiàtics. Va assegura que Tecnoquark i el seu soci xinès tenen 220 clients potencials i que cada part invertirà 2,5 milions d'euros els pròxims dos o tres anys.

Respecte de l'empresa francesa, Soler va assegurar que es tracta d'una companyia homologada i certificada per subministrar a la indústria aeronàutica, i que actualment Tecnoquark es troba en la fase de due diligence (auditoria de compra) abans de tancar l'operació. Amb la finalitat de reforçar-se, Tecnoquark també ha adquirit de la petita enginyeria catalana Ingeenious, dedicada a l'enginyeria de simulació computaritzada i de només tres treballadors.