L'economia catalana va créixer un 0,9% entre el juliol i el setembre, segons els càlculs definitius de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Inicialment, l'Idescat havia estimat un increment del PIB català del 0,8% però l'ha revisat una dècima a l'alça.

Per tant, Catalunya va créixer una dècima més que el conjunt de l'Estat espanyol (0,8%) durant el tercer trimestre. Així mateix, l'institut estadístic també ha millorat en una dècima el creixement del tercer trimestre en relació amb el mateix període del 2014, i l'ha situat en el 3,7%. És el creixement interanual més elevat que ha registrat el PIB de Catalunya des de finals de l'any 2006 i s'explica fonamentalment per l'evolució de la demanda interna.

El creixement intertrimestral del segon trimestre va ser de l'1%, així que durant el tercer trimestre l'increment del PIB es va moderar fins al 0,9%. Mentre a l'estat espanyol l'augment del PIB va ser del 0,8%, al conjunt de la UE es va situar en el 0,4%. Mentrestant, el creixement interanual de 3,7% es deu sobretot a la bona evolució de la demanda interna, que avança un 4% respecte el mateix període de l'any anterior. El sector exterior també contribueix al creixement, amb un 0,2% interanual.

La taxa interanual de creixement del PIB català s'ha situat tres dècimes per sobre de l'espanyola i es manté per sobre del creixement mitjà del conjunt de la Unió Europea (UE-28), de l'1,8% al tercer trimestre de l'any.

El creixement del 4% de la demanda interna és la xifra més elevada des que es va començar a recuperar. La causa és, per una banda, l'augment de la formació bruta de capital (7,2%), que incrementa tant pel repunt del 7,7% de la inversió empresarial en béns d'equipament com per la recuperació de la inversió en construcció (un 6,5% superior respecte del mateix període de l'any anterior).