Les companyies del sector de l'automoció Volta, Scutum, Torrot i Rieju han acordat fabricar conjuntament una motocicleta escúter elèctrica catalana, amb la finalitat de començar a comercialitzar-la l'any 2017.

En la firma del conveni impulsat per la Generalitat, el director general d'Indústria, Antoni Maria Grau, va explicar ahir que aquesta agrupació empresarial neix amb l'objectiu de dissenyar i produir conjuntament una nova motocicleta urbana i elèctrica, posicionada en un segment de mercat amb una gran demanda i amb perspectives de creixement.

La motocicleta tindrà una potència similar a la d'una escúter de 125cc i comptarà amb dos motoritzacions possibles, llantes de 16 polzades, òptiques tipus LED i tindrà un preu de venda al públic de 4.000 euros, incloent la bateria. Amb aquesta iniciativa, es preveu la creació de 30 nous llocs de treball entre directius, enginyers, mecànics, operaris i administratius amb l'objectiu de produir un mínim de 10.000 escúters a l'any i iniciar la comercialització del vehicle el 2017. Grau també va destacar que es tracta d'una motocicleta 100% catalana, que a més d'estar fabricada per aquestes quatre companyies, estarà totalment formada amb peces de proveïdors locals.

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, va assenyalar que aquesta iniciativa resulta molt interessant per al consistori barceloní per promoure la producció local i per impulsar una idea en l'àmbit dels vehicles elèctrics.